De nieuwe Citroën C5 X

Met dit nieuwe model blaast Citroën nieuw leven in het segment met een origineel ontwerp dat de elegantie van een sedan en de dynamiek van een stationwagon combineert met de robuustheid van een SUV. De C5 X onderscheidt zich echt nadrukkelijk van zijn tamelijk conventionele concurrenten. De achterklep en de lage laaddrempel bieden gemakkelijk toegang tot de bagageruimte. De lange motorkap, de gestrekte vormen, de hoge taillelijn en de oplopende lijn boven de achterwielen geven de C5 X een gedistingeerd en rank uiterlijk.

De nieuwe Citroën C5 X is biedt unieke comfortfeatures, een uitgesproken styling en top technologie zoals een 12-inch HD-touchscreen. 

citroen C5 X interieur

Geavanceerde technologie

Een gevoel van luxe aan boord: door de geavanceerde technologie wordt het gebruik van de auto vereenvoudigt. Bijvoorbeeld dankzij het forse Extended Head-Up Display en de verschillende rijhulpsystemen die de mentale belasting van de bestuurder verminderen, zoals Highway Driver Assist. 

Een andere unieke voorziening is de nieuwe infotainmentinterface met een centraal 12-inch HD-touchscreen. Dit systeem biedt een natuurlijke spraaksturing en een aanpasbaar display met widgets, zoals bij een tablet.

Nieuwe Citroën Advanced Comfort-actieve vering

De C5 X is als eerste leverbaar met de geheel nieuwe Citroën Advanced Comfort-actieve vering waarmee reizen voelt als zweven op een vliegend tapijt – een ervaring die nauw verbonden is met de geschiedenis van Citroën. Grote en kleine oneffenheden, drempels, dwarsrichels in het wegdek: alles wordt even soepel genomen. Het interieur geeft het ultieme loungegevoel en biedt volop comfort dankzij nieuw ontwikkelde Advanced Comfort-stoelen en maximaal gebruiksgemak dankzij een sterk ruimte-aanbod, vooral op de tweede zitrij. De C5 X heeft een laadruimte van 545 liter, een hogere zitpositie, grotere bodemvrijheid en stoere uitstraling.

Zowel voor als achter wordt de C5 X gekenmerkt door de nieuwe V-vormige lichtsignatuur van Citroën die met de Nieuwe C4 werd geïntroduceerd. Hiermee is de auto direct als een Citroën herkenbaar. Deze hightech lichtsignatuur brandt zowel overdag als 's nachts en accentueert het bijzondere silhouet van de Nieuwe Citroën C5 X. Alle uitvoeringen zijn voorzien van led-koplampen. Lokaal emissievrij rijden kan ook, want Citroën introduceert van de C5 X ook een plug-in hybrideversie.

Plug-in hybride of Benzine

De Citroën C5 X is leverbaar met keuze uit een krachtige benzinemotor en een efficiënte plug-in hybride. De benzinemotoren voldoen aan de Euro 6.3-norm . U kunt kiezen uit de PureTech 130 Stop & Start en de PureTech 180 Stop & Start. Voor nog meer souplesse en comfort wordt de C5 X geleverd met de automatische transmissie EAT8.

De C5 X Plug-in Hybrid heeft een systeemvermogen van 225 pk en kan een afstand van meer dan 50 kilometer (WLTP) volledig elektrisch en dus emissievrij rijden met een topsnelheid van 135 km/u. Dankzij de benzinemotor is de C5 X Plug-in Hybrid ook uitstekend geschikt om verre reizen te maken zonder tussentijds vaak te hoeven stoppen.

citroen vos freek verhoeven

Freek Verhoeven

Verkoopadviseur

Meer weten over de Citroën C5 X?

Bij VOS staan wij altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te voorzien van het beste advies. Neem direct contact met ons op!