Airconditioning

Solide airco onderhoud
helpt u zowel de zomer als de winter door

Op zoek naar een airco service in Waalwijk? Geen basisbeurt bij Citroën VOS is compleet zonder grondig airco onderhoud. Er wordt nog vaak gedacht dat de airco alleen van pas komt tijdens warme zomerdagen. Integendeel: een goed werkende klimaatregeling biedt uitkomst in warme én koude tijden. Wanneer u tijdens winterweer met een natte jas de auto in stapt, beslaan de ramen geheid. Een airco onttrekt overtollig vocht uit de lucht. Zo staat u niet eerst vijf minuten op de oprit te wachten tot u weer door de voorruit kunt kijken.

alles over airconditioning

Tips voor het gebruik van de airco

Is het erg warm in de auto? Draai voordat u de airco aanzet de ramen open. Hierdoor kan de warme lucht eerst naar buiten en hoeft de airco niet zo hard te werken, waardoor u brandstof bespaart.

Draai de airco uit wanneer u bijna op bestemming bent. Doe dit vijftien minuten voordat u de motor uitzet. Hierdoor vindt er geen condensvorming in de installatie plaats, waardoor aangroei van bacteriën en schimmels op de verdamper wordt voorkomen. Ook de overgang naar de warme lucht wordt hierdoor kleiner, waardoor u sneller gewend raakt aan de warme buitenlucht.

Maak direct een afspraak om uw airco te laten checken.

De ultrasone reiniging als ultieme schoonmaak

Voorkom bacterie- en schimmelvorming in het kachelhuis door de airco minimaal één keer per jaar te laten controleren. Deze schimmels groeien ongemerkt. Als er een onaangename geur uit de airco komt, weet u dat het te laat is. Wanneer het buiten warm is, wilt u niet kiezen tussen een bloedhete of koele, maar stinkende auto. Voorkom nare geuren en laat de airco jaarlijks controleren door VOS. Door middel van ultrasone reiniging wordt het kachelhuis nauwkeurig gereinigd en is de airco schoner dan ooit. Zo komt u fris en koel aan op uw bestemming.

Schadeherstel door monteur van Citroën VOS in autogarage Waalwijk

Een complete basisbeurt bij Citroën VOS

Ga goed uitgerust op weg met de jaarlijkse onderhoudsbeurt van VOS. Onze monteurs en technici kijken uw auto nauwkeurig na, ongeacht het merk. Daarnaast controleren zij de laatste software-updates zodat u altijd met de nieuwste versie op weg gaat. Natuurlijk kan autopech nooit worden voorkomen, maar met de jaarlijkse onderhoudsbeurt wordt deze kans sterk verkleind. Zo voorkomt u onverwachte kosten.

citroen vos arco melissen

Arco Melissen

Servicemanager

Waar kunnen we mee helpen?

Bij VOS staan wij altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te voorzien van het beste advies. Neem direct contact met ons op!