Dagje Den Bosch? Dit moet u zien volgens Sander

Body

Heeft u zin om een dagje eropuit te gaan in Den Bosch met uw (nieuwe) auto? In deze blog deelt Sander zijn tien favoriete bezienswaardigheden die u niet wilt missen bij uw bezoek!

1. Natuurlijk... De Korte Putstraat!

Sander is vaak te vinden in Den Bosch. Doordeweeks op zijn werkplek bij Vos en in het weekend (natuurlijk) in De Korte Putstraat: een begrip in Den Bosch en omstreken. De straat zit vol restaurants, cafés en bars terwijl u door een stukje historisch Den Bosch loopt. Voor de echte Bosschenaren is dit het hart van de stad.

 

Sint Jan VOS

2. De Sint-Janskathedraal

Deze gotische kerk is de trekpleister van Den Bosch! De Sint-Janskathedraal is gebouwd tussen 1380 en 1520 en wanneer u de 218 treden van deze kathedraal beklimt heeft u een mooi uitzicht over de stad.

3. De Bossche Markt

Even een pauze nodig van al het winkelen? De Bossche Markt is een groot plein midden in de binnenstad met veel gezellige cafés die uitzicht hebben op het Stadhuis en het standbeeld van Jeroen Bosch. Ook vind je hier drie keer per week een grote markt met groenten en fruit, verse bloemen en nog veel meer.

 

4. De Tramkade

De Tramkade is een creatieve plek net buiten het centrum van Den Bosch. De Tramkade staat bekend om de enorme silo’s met kleurrijke beschilderingen. U kunt hier terecht voor een lekkere lunch, verschillende evenementen of een wandeling in de mooie omgeving.

 

5. Het Huis van Jeroen Bosch

Heeft u zin om in de geschiedenis van de stad te duiken? Dan is het Huis van Bosch zeker een aanrader. Dit is het huis waar Jeroen Bosch gewoond heeft dat nu omgebouwd is naar een museum. In dit museum krijgt u een inkijkje in het huis van Jeroen Bosch en wordt zijn geschiedenis op een moderne wijze gepresenteerd.

 

6. De Verkadefabriek

De Verkadefabriek is de oude fabriek waar voorheen de bekende Verkadekoekjes gemaakt werden zoals de frou-frou’s en café-noirs. Sinds 2002 is de fabriek omgebouwd tot een complex voor theater en film waar u voor of na de voorstelling ook terecht kunt voor een hapje of drankje.

Bossche Bollen VOS

7. Banketbakkerij Jan de Groot

U kunt Den Bosch niet verlaten zonder – natuurlijk - de Bossche bol geproefd te hebben! Een Bossche bol is een grote slagroomsoes omhuld met een dikke laag chocolade. De Bossche bollen zijn op veel plekken te verkrijgen, maar voor de échte Bossche bol moet u bij Banketbakkerij Jan de Groot zijn. 

8. Het Oeteldonks Gemintemuzejum

Wie carnaval zegt, zegt Oeteldonk! Den Bosch staat bekend om de uitgebreide carnavalsviering in heel de stad. Er komen tijdens carnaval zelfs mensen van ver boven de rivieren speciaal naar Den Bosch. In het Oeteldonks Gemintemuzejum wordt u op een leuke manier meegenomen door de geschiedenis van onze carnavalsviering.

 

9. Het Zwanenbroedershuis

Nog een hoogtepunt uit de geschiedenis van Den Bosch is Het Zwanenbroedershuis. Het Zwanenbroedershuis is een museum dat voorheen het officiële adres was van de Illustre Lieve Vrouwe Broederschap. Het gebouw bestaat al sinds 1483 en nog steeds ontmoeten de leden van de Broederschap elkaar hier.

 

10. Het Museumkwartier

Kunt u geen genoeg krijgen van de geschiedenis van de stad? Op het Museumkwartier zijn het Noordbrabants Museum en het Design Museum Den Bosch gevestigd. In het Noordbrabants Museum zijn tentoonstellingen te zien over de geschiedenis, kunst en cultuur van Noord-Brabant. In het Design Museum Den Bosch wordt er een wisselende collectie getoond van hedendaagse kunst zoals sieraden en keramiek.

 

Bent u in de buurt? Kom gerust langs bij onze autogarage in Den Bosch en wie weet kunnen we samen - misschien wel onder het genot van een Bossche Bol - op zoek naar uw nieuwe auto!