Levering vertraagd? René Vos geeft antwoord.

Body

Overal in Nederland en in de rest van de wereld hebben we er last van: producten hebben langere levertijden door de schaarsheid van zogenaamde microchips. Hoe zit dat precies? En wat betekent dat voor de bestelling van uw nieuwe auto bij Citroën VOS? René Vos geeft antwoord op de meest gestelde vragen.

Waarom is de levering van mijn nieuw bestelde auto vertraagd?

Momenteel zijn er heel veel producten in Nederland die vertraagde leveringen hebben, dit geldt ook voor de autobranche. De toeleveranciers van Citroën kunnen bepaalde materialen niet leveren, vanwege het wereldwijde tekort aan chips.

 

Waar komt dat tekort aan chips vandaan?

Dit is - helaas - nog steeds een gevolg van de coronapandemie. De aanschaf van elektronica steeg flink tijdens de crisis, waardoor de ontwikkelaars van chips de vraag niet meer aan konden. Microchips zitten namelijk in alle elektronica die u zich kunt bedenken. Momenteel is de vraag nog steeds veel hoger dan het aanbod en daardoor zijn de leveringen van elektrische producten, en dus ook auto's, helaas vertraagd.

 

Om wat voor soort chips gaat het en wat heeft de met een auto te maken?

De chips die voor het maken van auto's worden gebruikt, zitten in de auto's zelf. Ze zitten in verschillende componenten, zoals de computer in de auto om de elektronica aan te sturen. Heel belangrijk en onmisbaar dus om de weg op te kunnen.

 

Ik wacht op de levering van een nieuwe auto. Wat kan Citroën VOS voor mij betekenen?

Bij Citroën VOS proberen we altijd samen met u een passende oplossing te zoeken. De vertraagde leveringen vanwege het tekort aan chips zijn voor ons overmacht, maar we denken graag met u mee om uw mobiliteit te garanderen terwijl u op uw nieuwe auto wacht.

 

Ik wil graag op korte termijn een (nieuwe) auto kopen. Wat zijn de beste opties?

We kunnen samen kijken naar onze voorraadmodellen: dit zijn nieuwe auto's die al helemaal klaar zijn om de weg op te gaan tegen een aantrekkelijk tarief. Daarnaast is een (jonge) occasion ook een goede optie.

Wilt u meer weten over de levering van uw nieuwe auto of de opties bekijken voor een voorraadmodel of (jonge) occasion? Neem contact op met ons of komt langs in een van onze showrooms.

citroen vos rene vos

René Vos

Directeur

Bij VOS staan wij altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te voorzien van het beste advies. Neem direct contact met ons op!