Wat zijn de leukste activiteiten in Den Bosch? Daniël Vos geeft antwoord.

In Den Bosch kunt u veel zien en beleven. Maar wat zijn nou echt leuke en interessante activiteiten in Den Bosch? Wij hebben de leukste activiteiten in Den Bosch voor u op een rijtje gezet.

1. Bezoek de Sint-Janskathedraal 

-Adres: Torenstraat 16, 5211 KK ‘s-Hertogenbosch
-Telefoon: 073 681 49 33

De Sint-Jan staat in het hart van Den Bosch. Het is één van Nederlands best onderhouden monumenten en heeft een interessante geschiedenis. Een bezoek aan deze kathedraal is het aanraden waard. Heeft u geen hoogtevrees? Combineer uw bezoek aan de Kathedraal met een beklimming van de Sint-Janstoren. Afsluitend aan uw bezoek aan de Kathedraal is het natuurlijk erg gezellig om een hapje en drankje te doen op het grote plein naast de Sint-Jan ‘de Parade’.

2. Bezoek aan de Bossche Markt en de Korte Putstraat

- Adres: Markt, 5211 GA ’s-Hertogenbosch / Korte Putstraat, 5211 KP ‘s-Hertogenbosch

De Bosche Markt, welke drie keer per week wordt gehouden, is altijd gezellig! De Bossche Markt is op een centraal plein in de binnenstad van Den Bosch. Ideaal om te combineren met een leuk dagje shoppen. Onderstaand de informatie van de markt:

Woensdag
09:00-15:00 uur: de warenmarkt met kaas, groenten, fruit, stoffen, kleding, bloemen etc.

Vrijdag
09:00-13:30 uur: de bioglogische warenmarkt met een breed aanbod van streekproducten uit de omgeving van Den Bosch.

Zaterdag
09:00-17:00 uur: de warenmarkt met kaas, groenten, fruit, stoffen, kleding, bloemen etc.

Na het ronddwalen over de Bossche Markt zin in een hapje en drankje? Wandel eens door naar de Korte Putstraat, de gezelligste terrasstraat van Nederland! De korte Putstraat is de culinaire straat van ’s-Hertogenbosch. De straat zit namelijk vol met gezellig horecagelegenheden. U vindt er de meest smaakvolle restaurants en de typische Bossche gastvrijheid.

3. Bezoek Natuurgebied de Moerputten

- Adres: Moerputten, Deutersestraat, 5223 GV ‘s-Hertogenbosch
- Telefoon: 0
73 613 19 10

Ontdek de prachtige natuur van het natuurgebied de Moerputten. Tijdens een wandeling door de Moerputten kijkt u uw ogen uit, komt u tot rust en geniet u van de indrukwekkende omgeving. Het natuurgebied heeft indrukwekkende bezienswaardigheden en prachtige uitzichten. Het gebied is rijk aan flora en fauna. Tip: kijk eens op Den Bosch Region, hier hebben ze leuke routes voor u uitgestipt:

https://www.denboschregion.nl/nl/den-bosch/citytours/wandelen

4. Workshop Bossche bollen / worstenbrood maken

- Adres: Visstraat 44, 5211 DN, ‘s-Hertogenbosch
- Telefoon: 073 614 33 33

Wat is er nou leuker en lekkerder dan een workshop Bossche bollen / worstenbrood maken? Dit uitje mag u niet missen als u een bezoek brengt aan Den Bosch. Tijdens deze workshops leert u op een speelse manier Bossche bollen / worstenbrood maken. Geniet samen met vrienden, collega’s of uw familie van het maken van Bossche bollen / worstenbrood. Na afloop van de gezellige workshop mag u uw eigen baksels opeten, lekker toch!

5. Bezoek aan het Noordbrabants Museum

- Adres: Verwersstraat 41, 5211 HT ‘s-Hertogenbosch
- Telefoon: 073 6877 877

Ontdek het Noordbrabants Museum doormiddel van de diverse rondleidingen die er worden gegeven. Wandel door de paleiszalen uit de 18de eeuw, bekijk de historie van Brabantse meesters als Vincent van Gogh en Jan Sluijters. Bij het Noordbrabants Museum beleeft u het allemaal.

Bent u daarnaast op zoek naar een nieuwe auto of heeft u bij een bezoek aan Den Bosch pech en bent u op zoek naar de beste service van de stad? Dan bent u in beide gevallen van harte welkom in onze autogarage Den Bosch. Waar we bij oriëntatie naar een nieuwe auto we samen met u alle tijd nemen om een passend model te vinden, zorgen we er bij reparatie voor dat u weer zo snel mogelijk de weg op kan. Kom daarom vooral langs en vraag naar de mogelijkheden.