APK verlopen? Wat nu?

Body

Rijden zonder geldig APK is niet alleen gevaarlijk, maar de kosten kunnen ook flink oplopen omdat je in dit geval onverzekerd rondrijd. Genoeg rede om dus jouw APK op tijd te verlengen. Ben je er echter te laat achter gekomen en rij je onverzekerd rond? We geven je graag alle informatie wat betreft het verlopen van een APK en wat je moet wanneer jouw APK verlopen is.  

Wanneer Verloopt een APK? 

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een essentiële controle die de veiligheid en milieuvriendelijkheid van je voertuig garandeert. De APK verloopt na een bepaalde periode, die varieert afhankelijk van het voertuigtype en de brandstof. Gewoonlijk moeten benzineauto's na 4 jaar voor het eerst gekeurd worden. Hierna geld een keuring om de 2 jaar. Is jouw bezineauto meer dan 8 jaar oud? Dan geldt een jaarlijkse controle. Bij dieselauto’s gelden andere regels. Een dieselauto moet al na 3 jaar voor de eerste keer worden gekeurd. Deze moeten direct hierna jaarlijks worden gekeurd. 

 

Wat Moet Je Doen Wanneer de APK is Verlopen? 

Bij een verlopen APK, is actie geboden. Het is namelijk illegaal om met een auto te rijden waarvan de APK is verlopen. De eerste stap is dan ook het plannen van een nieuwe APK-keuring bij een erkend APK-keuringsstation. Is jouw APK nog geen twee maanden verlopen? Dan mag je het ritje naar de garage nog wel maken. Andere ritjes zijn na het verloop van jouw APK verboden. Je bent niet verzekerd en kan worden beboet door met een verlopen APK rond te rijden. Wanneer het langer dan 2 maanden geleden is dat jouw APK is verlopen, dan zal je auto toch echt moeten worden opgehaald door jouw garage om een bekeuring of erger te voorkomen. 

 

Wanneer Kan Je Het Beste Jouw APK Laten Verlengen? 

Een goede regel is om je APK te verlengen voordat de huidige vervalt. Dit voorkomt mogelijke boetes en zorgt ervoor dat je auto aan de wettelijke eisen blijft voldoen. Je kunt je auto tot twee maanden voor de einddatum van je huidige APK laten keuren. De nieuwe APK gaat dan in zodra de oude verloopt, je verliest dus geen dagen. 

 

APK Verlengen bij Citroen VOS 

Zoek je een betrouwbare partner voor de APK van je auto, ongeacht het merk? Citroen VOS is de dealer van Noord-Brabant met locaties in Waalwijk en Genderen. Bij Citroen VOS wordt je auto geïnspecteerd door gekwalificeerde keurmeesters die je auto aan een grondige inspectie onderwerpen, geheel in eigen werkplaats. Zorg dat jouw APK niet verloopt en plan vandaag nog een afspraak in bij Citroen VOS. Rijd met gemoedsrust en zorg dat je auto altijd in topconditie is!