De tips van Martie voor het leasen van een auto

Body

Bent u op zoek naar een (nieuwe) lease auto voor uw bedrijf of voor privégebruik? En bent u benieuwd waar u op moet letten en naar alle mogelijkheden? In deze blog deelt Martie een aantal tips waar u op kunt letten bij het uitzoeken van een lease auto.

Tip 1: Kies de leasevorm die bij u past

Zodra u kiest om te leasen zijn er diverse vormen, zoals de private lease voor particulieren. Voor zakelijke rijders is er nog meer diversiteit aan lease vormen, zoals financial lease en operational. Bij financial lease wordt de auto uiteindelijk uw eigendom: u betaalt de auto in termijnen terug. U profiteert dan ook van fiscale voordelen, omdat u eigenaar bent van de auto. Wilt u liever rijden voor een vast bedrag per maand? Dan is operational lease een goede optie. Alle kosten zijn dan inbegrepen in een vast maandelijks bedrag, m.u.v. de brandstof. Wilt u de financiële voordelen van een jonge occasion en de voordelen van leasen combineren? Kies dan als zakelijke rijder ook voor het financieren van de occasion.

 

Tip 2: Bepaal de looptijd

Bij financial lease sluiten u een contract af op basis van een vooraf bepaalde looptijd. 48 maanden is gebruikelijk, maar ook andere looptijden zijn mogelijk. Als algemene regel geldt: hoe langer de looptijd, hoe lager het leasetarief wordt. Het kan dus zijn dat uw favoriete auto met een looptijd van bijvoorbeeld 48 maanden niet binnen uw budget valt, maar met een looptijd van 60 maanden wel. Kijk dus goed naar de looptijd en bepaal wat past bij uw wensen.

 

Tip 3: Let op de bijtelling

Wanneer u zakelijk gaat leasen krijgt u te maken met de bijtelling. De bijtelling wordt bepaald door een bepaald percentage over de cataloguswaarde van de auto. Het percentage wordt bepaald op basis van leeftijd en CO2 uitstoot.

 

Tip 4: Bekijk elektrische lease mogelijkheden

Elektrische auto’s zijn in opkomst! Bij Citroën hebben we een mooi aanbod elektrische modellen die we ook aanbieden met financial of private lease. Bent u zakelijk rijder? Dan profiteert u in 2021 van 12% bijtelling (over de eerste €40.000,-).

 

Het zijn de Citroën Business Days bij VOS!

En wist u dat u tot en met 31 maart 2021 profiteert van slechts 3 jaar 0% rente op onze elektrische bedrijfswagens en 5 jaar 0% rente op onze brandstof bedrijfswagens?