Een nieuwe auto of blijven doorrijden?

Body

U zit met die ene nieuwe auto in gedachten, maar twijfelt. Uw huidige auto functioneert nog prima, maar wanneer gaat het een keer mis? En is het de investering wel waard? Bij VOS krijgen we vaak te maken met deze vraag. Via deze blog helpen we u met uw keuze.

Onderhoud en reparatie

De eerste jaren is onderhoud en reparatie van een nieuwe auto goedkoper, omdat alle onderdelen nieuw zijn en de auto minder geleden heeft dan uw huidige – al gebruikte – auto. Als u langer blijft doorrijden met uw huidige auto wordt de kans steeds groter op groot onderhoud, dus hoge(re) kosten aan onderhoud en reparatie. Een lastig dilemma, want wanneer zit dat groot onderhoud eraan te komen? Bespreek met de monteurs van VOS wanneer grote vervangingen ongeveer nodig gaan zijn (bijvoorbeeld het vervangen van de distributieriem). Zo kunt u anticiperen op hogere kosten en of dus de investering in een nieuwe auto het waard is. Heeft u pas groot onderhoud gehad en dus geinvesteerd in uw huidige auto? Dan kan het een keuze zijn om nog even uw huidige auto te blijven rijden.

 

Brandstof en veiligheid

Een oudere auto uit eenzelfde segment is vaak minder duurzaam dan een nieuwe auto die gemaakt en ontworpen is met de laatste duurzaamheids- en veiligheidstechnieken. Zo slurpt een oudere auto vaak meer bezine en vebruiken nieuwe auto’s hun brandstof duurzamer of op een andere manier, zoals bij elektrische auto of een hybride. Denk ook aan de veiligheid: nieuwe auto’s worden steeds sterker en veiliger vanwege de ontwikkelingen op dat gebied binnen de autobranche.

 

Afschrijving en verzekering

Een nieuwe auto schrijft sneller af dan een gebruikte auto en is vaak ook duurder om te verzekeren. Het kan daarom fincancieel gezien een reden zijn om in uw huidige auto te blijven. Wilt u profiteren van de lusten van een nieuwe auto, maar niet een grote investering maken en precies weten waar u aan toe bent? Dan is private lease een goede optie.

 

Bij Citroën VOS helpen we u verder!

Bij Citroën VOS kunnen we u helpen de afweging te maken tussen een nieuwe auto of niet. Ook zijn er meer mogelijkheden, zoals een voorraadmodel, occasion of private lease. Maak een afspraak in de showroom of bel ons en we helpen u op weg.

citroen vos sander van kessel

Sander van Kessel

Vestigingsdirecteur Den Bosch

Waar kunnen we mee helpen?

Bij VOS staan wij altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te voorzien van het beste advies. Neem direct contact met ons op!