Een nieuwe auto of toch een jonge occasion?

Body

U bent toe aan een andere auto en twijfelt: een nieuwe auto of een jonge occasion? Wat zijn de verschillen, voor- en nadelen? Citroën VOS zet ze voor u op een rij en deelt nog veel meer mogelijkheden met u.

Een nieuwe auto

Alleen al voor de heerlijke geur van een gloednieuw interieur zou u erin willen rijden: een nieuwe auto.

De voordelen van een nieuwe auto:
– Een nieuwe auto is helemaal nieuw en nog door niemand anders gebruikt.
– De auto is samen te stellen zoals u wilt: de kleur, afwerking van het interieur, de opties en de styling. U hoeft geen compromissen te sluiten.
– Nieuwe auto’s beschikken over de laatste veiligheidstechnieken: ze worden steeds sterker en veiliger.
– Mogelijkheid om de looptijd van de fabrieksgarantie uit te breiden

De nadelen van een nieuwe auto:
– Levertijd: uw speciaal voor u gemaakte auto heeft een langere levertijd.
– De prijs: een voor u op maat gemaakte auto recht uit de fabriek kost natuurlijk meer dan een gebruikte, oudere auto.
– De waardedaling van een auto is in zijn eerste jaren het hoogst. Bij een nieuwe auto daalt de waarde dus sneller dan bij een oudere auto.

 

Een jonge occasion

Een gebruikte, oudere auto die al een of meerdere eigenaren heeft gehad noemen we een occasion. Een jonge occasion is een relatief jonge auto (een aantal maanden of enkele jaren oud) t.o.v. andere occasions die een stuk ouder zijn.

De voordelen van een jonge occasion:
– Vaak goedkoper dan een nieuwe auto, omdat je niet de eerste gebruiker bent en hij een aantal maanden of jaren oud is.
– Snel wegrijden: een occasion is rijklaar en kan je kort na aanschaf ophalen.

De nadelen van een occasion:
– De geschiedenis van een occasion is nooit helemaal helder. Verborgen gebreken of eventuele schade die niet is gerapporteerd is lastig te achterhalen.
– Een occasion heeft niet alle opties die u zou willen. De juiste kleur, maar zonder airco. Mooie lichtmetalenwielen, maar dan weer geen leren bekleding. Een occasion neemt u vaak zoals hij is en daar moet u compromissen voor doen.
– De garantieperiode is minder lang ten opzichte van een nieuwe auto.

 

Voorraadmodellen: een goed alternatief

Wilt u profiteren van de voordelen van zowel een nieuwe auto als jonge occasion? Dan is een nieuw voorraadmodel misschien een goede optie voor u. Bij Citroën VOS hebben we een ruime voorraad aan nieuwe voorraadmodellen. Wij kopen diverse auto’s in voor een aantrekkelijk tarief vanuit de fabriek en kunnen deze nieuwe auto’s daarom ook voor een aantrekkelijk tarief aanbieden.

 

Private lease: zekerheid boven alles

Wilt u profiteren van alle voordelen van een nieuwe auto, maar niet in één keer een bedrag neerleggen? U rijdt in de nieuwste auto’s voor een vast bedrag per maand in de vorm van private lease. En er zitten nog meer voordelen aan: voor een vast bedrag per maand rijdt u niet alleen een nieuwe auto, maar onderhouden wij uw auto ook en is uw auto compleet verzekerd. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.

 

Vrijblijvend advies van Citroën VOS

Heeft u interesse in een nieuwe auto, occasion, voorraadmodel of private lease? Alles is mogelijk bij Citroën VOS! Kom vrijblijvend langs in een van onze showrooms in Den Bosch of Waalwijk of maak een afspraak.

citroen vos sander van kessel

Sander van Kessel

Vestigingsdirecteur Den Bosch

Waar kunnen we mee helpen?

Bij VOS staan wij altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te voorzien van het beste advies. Neem direct contact met ons op!