Elektrisch rijden: feiten en fabels

Body

Heeft u weleens gedacht om over te stappen op elektrisch rijden? Wij stellen onze klanten soms deze vraag, maar vaak zijn er bepaalde vooroordelen waardoor elektrisch rijden niet wordt overwogen. Wat zijn dan de feiten, en wat de fabels? Vaak is elektrisch rijden namelijk wél mogelijk in uw situatie. Freek zet ze voor u op een rij.

De actieradius is (te) laag

Tja, bij de allereerste elektrische auto’s was de actieradius inderdaad niet zo spectaculair. Echter zijn de elektrische auto’s van tegenwoordig zo ver doorontwikkeld dat ze gemiddeld tussen de 100 en 500 kilometer halen met een volle accu. Met de Citroën ë-C4 kunt u tot wel 350 kilometer afleggen. Als we dat leggen naast het feit dat een gemiddelde automobilist 50 kilometer per dag rijdt en er tegenwoordig overal snelle oplaadpunten beschikbaar zijn, past een elektrische auto misschien juist wel heel goed bij uw behoeften.

Opladen is onhandig en duurt lang

Oké, het opladen van een accu duurt langer dan het tanken van bezine of diesel. Duurzamer leven betekent wennen aan veranderingen, dat geldt ook bij elektrische auto’s. Ons land wordt echter steeds meer uitbereid op het gebied van het opladen van elektrische auto’s. Onderweg zijn talloze snellaadpalen te vinden, waardoor het opladen van u accu maar een halfuurtje kost. Bij een paal aan huis kan het tot 8 uur duren voor uw accu weer vol is, maar vaak laadt uw auto op als u slaapt. De volgende ochtend bent u dan ook weer ‘good to go’.

Een elektrische auto is duur in onderhoud

Wist u dat dat helemaal niet waar is? De onderhoudskosten van een elektrische auto liggen juist gemiddeld lager dan van een benzine- of dieselauto. De elektrische motor slijt namelijk minder snel vanwege minder bewegende onderdelen, dus scheelt dat in onderhoudskosten. Natuurlijk heeft een elektrische auto ook verlichting, banden en remmen. Hierin verschillen ze niet ten opzichte van brandstofauto’s.

 

 Heeft u vragen over elektrisch rijden in een Citroën?

Onze verkoopmedewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden omtrent elektrisch rijden. Ook laten we u graag onze modellen zien en proberen, zo bent u maximaal voorbereid op een duurzame toekomst.

citroen vos freek verhoeven

Freek Verhoeven

Verkoopadviseur

Een proefrit maken bij Citroën VOS?

Bij VOS staan wij altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te voorzien van het beste advies. En voor een vrijblijvende proefrit. Neem direct contact met ons op!