Onbezorgd met de auto op wintersportvakantie

Body

Staat u alweer te trappelen om op wintersportvakantie te gaan? En gaat u met de auto? Bereid u dan goed voor! Met een paar handige tips van Citroën VOS rijdt u onbezorgd van Nederland naar het skigebied.

De vrieskou

Waar uw auto in de zomer de hitte verdraagt heeft hij het in de winter ook extra zwaar. Wanneer de temperaturen onder nul gaan zijn bevroren ramen, deuren en handrem een veelvoorkomende irritatie. Bereid u daarom voor op hardnekkige vrieskou: een antivries deken voor uw ramen voorkomt bevriezen en is een stuk duurzamer dan de auto laten draaien. Deuren bevroren? Duw ze een keer goed aan voordat u trekt, vaak gaat de deur dan open. Vermijd daarnaast de handrem en zet uw auto in de versnelling als u parkeert. Ook een slotontdooier kan goed van pas komen bij hardnekkige kou.

 

Rijden in de sneeuw

Velen moeten er altijd aan wennen en vinden het maar niks: rijden in de sneeuw. Sneeuw veroorzaakt vaak veel ongelukken door gladheid en slecht zicht. Naast goede winterbanden en sneeuwkettingen zijn er nog andere tips die u helpen om uw auto onder controle te houden. Staat u bijvoorbeeld in de sneeuw en wilt u wegrijden maar krijgt u geen grip? Wegrijden in de tweede versnelling kan dan helpen om vooruit te komen. Als u eenmaal onderweg bent adviseren wij om altijd voldoende afstand te houden, rustig te sturen (niet te scherp) en niet abrupt te remmen.

Houd er daarnaast rekening mee dat winterbanden en sneeuwkettingen in sommige landen verplicht zijn.

 

Voldoende ruitenvloeistof en benzine

Waar sneeuw ligt op de wegen ligt vaak ook een hoop zout. In combinatie met vocht dat op de ramen komt kan dat zorgen voor slecht zicht. U zult uw ruitenvloeistof vaker gaan gebruiken dan normaal, dus een goedgevulde ruitenvloeistoftank is zeker aan te raden. Let er ook op dat de vloeistof die u gebruikt antivries is.

Houd ook uw benzinetank voldoende vol. Waar u in Nederland weleens tot het laatste drupje doorrijdt, is dat in landen als Duitsland niet zo handig. Benzinestations liggen soms wel 80 kilometer uit elkaar. Zorg dus dat altijd minstens een kwart van uw tank gevuld is.

 

Zorg ook goed voor uzelf

Alles is geregeld: de spullen liggen klaar en de auto is gecontroleerd en gereed voor de lange reis. Maar vergeet u uzelf niet? Mocht u ondanks alle goede voorbereidingen onderweg toch pech krijgen is een fleecedeken in de auto geen overbodige luxe. Zo blijft u zonder verwarming toch warm. Neem ook dikke sokken mee of doe deze aan, zo verliest u tijdens het rijden niet het gevoel in uw voeten als u langzaam afkoelt door de dalende temperaturen buiten. Zorg ook altijd voor voldoende stroom voor uw eigen apparatuur, neem bijvoorbeeld een powerbank mee. Zo kunt u altijd iemand bellen in noodgevallen.

 

Goed voorbereid met Citroën VOS

Bij Citroën VOS kunnen we u helpen om uw auto goed voor te bereiden op een wintersportvakantie. Maak een afspraak en we lopen uw auto helemaal na en vullen alles bij. Heeft u andere vragen? Bel ons gerust en we helpen u op weg.

citroen vos sander van kessel

Sander van Kessel

Vestigingsdirecteur Den Bosch

Waar kunnen we mee helpen?

Bij VOS staan wij altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te voorzien van het beste advies. Neem direct contact met ons op!