Op wintersport met de auto? Tips van Martie.

Body

De meeste wintersporters gaan met de auto naar hun favoriete skioord. Het is een makkelijke manier van reizen: je bepaalt immers zelf je eigen vertrektijden en je kunt gaan en staan waar je wilt.  Maar wat is er nu allemaal belangrijk om te weten als u met de auto naar uw favoriete winterbestemming gaat? Martie vertelt u er alles over in deze blog.

Ruimte voor alle bagage

Het begint bij het inpakken, dat zal iedere wintersporter wel herkennen. De hoeveelheid bagage valt toch altijd tegen en hoe krijg ik het mee zodat er ook nog ruimte is voor een aantal zitplekken? Goed zicht is immers extra belangrijk tijdens zo’n lange rit.

Extra liters bagageruimte is dus geen overbodige luxe als wintersportliefhebber! Zeker wanneer u met meer dan 2 personen reist. De Citroën Berlingo en C4 Grand Spacetourer hebben zeeën van ruimte. Heeft u een compacte auto en toch te weinig ruimte om alles in de auto op te bergen? Denk dan aan dakdragers om heel snel en eenvoudig een dakkoffer te plaatsen. Zo heeft u toch snel extra liters en behoudt u uw zicht door de achterruit.

 En nog een tip: Veel auto’s hebben geen reservewiel meer, maar hebben daar nog wel de ruimte voor. Gebruik deze loze ruimte voor het opbergen van kleine bagage of bijvoorbeeld snowboots.

 

Op ’t gemak: cruise control

De wegen in Duitsland en Frankrijk zijn lang en saai; vaak rijdt u in het donker. Hoe fijn is het dan als u uw auto op Cruise Control kunt zetten en automatisch kan remmen wanneer u onverhoopt toch te dicht op een voorganger komt. Veiligheid staat voorop!

 

Stuur-, stoel- en voorruitverwarming

De rit kan soms bar en boos zijn, bijvoorbeeld als u helemaal verkleumd bent van de kou na een dag op de piste. Hoe fijn is het dan als u uw handen en rug kunt opwarmen aan een heerlijk verwarmd stuur of stoel? Of als het elke dag vriest is het geen pretje om de autoruiten te krabben. Ideaal als de auto bij deze ongemakken een handje helpt!

Benieuwd of de auto die u op het oog heeft deze opties heeft? Vraag het onze verkoopadviseurs.

 

Welke banden zijn ideaal?

Ga uiteraard nooit zonder winterbanden op wintersport. Dit is verplicht zodra u over de grens rijdt. Dikke banden met grote velgen zijn natuurlijk mooi en sportief., maar niet altijd even ideaal om mee door de sneeuw te rijden. Zeker niet wanneer u sneeuwkettingen moet omleggen, dan is ruimte in de wielkasten toch wel prettig. Zo kunt u zonder al te veel gepriegel de kettingen makkelijk bevestigen.

Bij Citroën VOS helpen we u graag met het wisselen van de zomerbanden naar geschikte wisselbanden. Maak hier direct een afspraak.

En nog een tip: Oefen elk jaar even thuis om de sneeuwkettingen te bevestigen. Oefening baart kunst en zorgt ervoor dat u ook onder barre omstandigheden de kettingen snel heeft bevestigd! Dat scheelt soms een hoop frustratie ;-).

citroen vos martie wellens

Martie Wellens

Sales Manager

Bij Citroën VOS staan wij altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te voorzien van het beste advies. Neem direct contact met ons op!