Rijden in de herfst: alles wat u moet weten

Body

Het is weer herfst! Dat betekent een uurtje langer slapen, warmrode landschappen en de avonden doorbrengen in kaarslicht. Echter betekent de herfst óók veel voor u in uw auto onderweg naar bestemming. Een typisch seizoen waar we u via tips op (de) weg kunnen helpen!

Winter- of all-seasonbanden

Het is algemeen bekend dat het in de herfst drukker dan normaal is op de weg. Het wegdek is nat en het is eerder en sneller donker, dus ongelukken liggen op de loer. Bereid u voor op het natte wegdek door uw zomerbanden door winter- of all-seasonbanden te laten wisselen bij Citroën VOS. Vanaf 7 graden of lager zijn winterbanden geschikt, bij temperaturen daarboven kunt u beter de zomerbanden nog even houden. Houd u samen met ons de temperaturen in de gaten?

 

Langere remweg: houd afstand

Met winter- of all-seasonbanden wordt uw remweg wat langer dan met zomerbanden, maar door het gladde wegdek in de herfst is uw remweg nog steeds langer dan u gewend bent. Houd daarom altijd een ruimte afstand aan ten opzichte van de auto voor u. Voor uw eigen veiligheid en dat van anderen.

 

Ruitenwisservloeistoef met anti-vries

Wanneer de temperaturen richting 0 of daaronder gaan heeft u ’s ochtends voor het wegrijden wat meer werk dan bij warmere temperaturen. Maar ook daarna is het opletten geblazen, want bij het schoonsproeien van de ruiten zit niemand te wachten op bevroren vloeistof op de ruiten. Controleer daarom of de ruitenwisservloeistof in uw auto antivries bevat.

 

Felle herfstzon: vergeet uw zonnebril niet

Ook al doen de lage temperaturen u niet denken aan uw zonnebril, leg hem toch in de auto. Na regen komt zonneschijn en dat zorgt voor flinke spiegeling op het wegdek. Dat maakt een zonnebril geen overbodige luxe.

 

Kom langs voor een herfstcheck bij Citroën VOS

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het herfstproof maken van uw auto? Maak een afspraak en kom langs in een van onze vestigingen in Waalwijk of Den Bosch.

citroen vos sander van kessel

Sander van Kessel

Vestigingsdirecteur Den Bosch

Waar kunnen we mee helpen?

Bij VOS staan wij altijd voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te voorzien van het beste advies. Neem direct contact met ons op!