Welke activiteiten kan je niet missen in Altena?

Het is soms lastig om te bepalen welke activiteiten de moeite waard zijn om te doen. In Altena hoef je je echter geen zorgen te maken, want deze regio biedt tal van onmisbare activiteiten. Of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur of avontuur, Altena heeft het allemaal te bieden. In deze blog geven we je een overzicht van de activiteiten die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Altena.

  1. Bezoek het middeleeuwse Slot Loevestein Een bezoek aan het middeleeuwse Slot Loevestein is een absolute must tijdens je verblijf in Altena. Het imposante kasteel is gelegen op een prachtige locatie aan de rivier de Merwede en heeft een rijke geschiedenis. Je kunt een rondleiding volgen door het kasteel en het bijbehorende museum bezoeken. Daarnaast is er een interactieve tentoonstelling over de beroemde ontsnapping van Hugo de Groot.

  2. Ontdek de Biesbosch De Biesbosch is een uniek natuurgebied dat niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Altena. Je kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of varen en genieten van de prachtige flora en fauna. Maak bijvoorbeeld een rondvaart door de Biesbosch of huur een kano en peddel zelf door de smalle kreken en sloten.

  3. Bezoek het historische stadje Woudrichem Woudrichem is een sfeervol stadje aan de Maas dat bekend staat om zijn rijke historie. Je vindt hier tal van oude gebouwen, leuke winkeltjes en gezellige terrasjes. Maak een wandeling door de oude straatjes en geniet van de sfeer van het stadje. Vergeet vooral niet om een bezoek te brengen aan de imposante Martinuskerk.

  4. Ga op avontuur bij Fort Altena Fort Altena is een voormalig verdedigingswerk dat nu dienst doet als evenementenlocatie en outdoorpark. Je kunt hier tal van avontuurlijke activiteiten ondernemen, zoals klimmen, boogschieten, kanovaren en survivallen. Ook kun je hier terecht voor een heerlijke lunch of diner in het gezellige restaurant.

  5. Proef de streekproducten, Altena staat bekend om zijn heerlijke streekproducten, zoals de Altena Biesbosch Whisky en de Altena Bierbrouwerij. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de distilleerderij en brouwerij en proef de verschillende dranken. Daarnaast vind je in de regio tal van boerderijwinkels waar je verse streekproducten kunt kopen, zoals kaas, groenten en fruit bij Jan Bax uit Veen.

Altena is een veelzijdige regio die voor iedereen wel iets te bieden heeft. Of je nu houdt van natuur, cultuur of avontuur, het is allemaal te vinden in Altena.